onsdag 20 januari 2010

Gnäll!

Ja i dag blir det lite gnäll från mig. Vaknade med huvudvärk och kände mig jätte sliten :-(
Skulle i väg till tandläkaren med Linus vid 8 så det var bara att stiga upp..suck!
Efter tandläkaren var det möte på skolan där gymnasiet skulle diskuteras. For er som inte vet så har min son ADHD och har hatt en mycket jobbig skoltid, han har nu hem undervisning och praktik två gånger i veckan och nu fungerar allt mycket bättre (att det skal behöva ta 9 år innan man kommer fram till något som fungerar, jag ger inte fem öre för svenska skolan tyvärr)
Linus ville gärna börja på en folkhögskola som inte ligger lång från hans pappa, där hade de ett program för ungdomar med t ex ADHD eller annat som gjorde att dom har hatt svårt att klara skolan innan. Linus var där på praktik och tyckte detta var toppen enda haken var att rekommenderad ålder var 18 år. Vi hade hoppas det kanske skulle kunna göras ett undantag om det skrevs ett brev som talade om hur bra detta skulle vara för L. Men tyvärr så gick det inte. Jag så på L hur besviken han var och han blev jätte trött (jag med)och ville bara hem.Jag blir så ledsen för hans skuld!
Nu blir det att söka individuella programmet (han har bara godkänt i matte)L vill ju flytta till sin pappa och börja skolan där, så i kväll skal jag prata med honom och sedan så skal vi söka där eller här om det inte blir flytt.
Allt detta gör meg väldig psykisk trött så i dag kommer jag bara ta det lugnt.

Hela kroppen skriker små godis små godis små godis är jätte sugen på något gott och det blir jag alltid när jag inte är på topp, sitter og drömmer om norsk minde sjokolade å den är så god Mmmmm! Och sånna gele krokodiler som er vita på undersidan och som bara finns i norge Mmmm! Suck gott att det er långt till Norge i dag *ler* Jag får ta mig i kragen.

Jag har lovat mina gäster som var här på nyårs afton att de skulle få receptet på mina goda päron och nu ska ni och alla andra få det.

Päron i kola sås:
4 pers
4 fasta päron (jag använder dom på burk)

Blanda i kastrull/kjele

100 gr smör
1½ dl grädde/flöte
1 dl socker
2 tsk kakao
koka i hop ca 10-15 min

Blanda i en påse hackad mandel och häll över päronen i en eldfast form.

Grädda/stek 225 grader ca 10 (tills päronen är mjuka)
Super god!

I kväll eller morgon skal ni få ett jätte bra recept på "Norske Boller" for er som är norske kan jag berätta att de blir akkuratt som norske kjöpe boller. Nej nu är jag där igen och drömmer om godsaker*ler*
Till sist får ni en bild på Lailas muffins Mmmmmmmmmmmmmmm

Kram på er!

5 kommentarer:

  1. Uff, dette var trist å lese.... Blir så oppgitt når mennesker som er motiverte for å gjøre en innsats møter veggen sånn som her. Håper virkelig det fins et annet opplegg han kan følge, og som han kan trives med. Det river i et mammahjerte å lese sånt. Skjønner godt at du er sliten og oppgitt. Krysser fingrene for at det fins en god løsning for dere alle:-)

    Ha en fin dag, vennen! Jeg er også skikkelig godtesyk:-)

    Klem

    SvaraRadera
  2. Heisann. Tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min. Jeg slenger meg på din blogg, og håper det er greit. Så synd å høre om Linus. Jeg kan bare trøste deg med at det norske skolesystemet er like dårlig som det svenske høres ut. Flott at du står på selv. Men forstår godt at du blir lei av å stange hodet i veggen! Jeg er lærer selv og hadde tre gutter med ADHD i den siste klassen min. Kjempedeilige gutter, som alle slet med skolearbeidet og det sosiale. Så akkurat på det punktet forstår jeg problemet altfor godt. Hadde det bare vært et fasitsvar på hva som er best for slike barn!!!
    Lykke til hvertfall og kjempegod bedring.
    Klem fra Klaramell i Halle duss

    SvaraRadera
  3. Hei kjære du:)
    Innom for å ønske deg en fin dag.
    God bedring,og lykke til!
    Klem Nina

    SvaraRadera
  4. hei vennen,føler med deg og dine,
    håper hodet er bedre nå.
    å trist med din gutt,det er j samme sak her i norge da,finnes ikke noe tilbud til ADHD som hjelper,sånn er det de fleste steder.
    men i skien ,der har de et team med 6 spesialister som går inn i klassen å ser på lærer,elev ja til og med hjem å kan lære foreldre masse,dette teamet lærer barna å takle sinne,konsentrasjons vansker os,ja alt som hører med,å de har gode resultater,men det er ikke penger til sånt andre steder,det er såå sørgelig,
    håper det ordner seg for dere.
    klem fra sylvia.
    stå på ,du er flink.

    SvaraRadera
  5. Nei, dette var trist både for deg og Linus. Man blir helt oppgitt når reglene skal være så firkantede. Jeg kjenner jeg blir sint på dine vegne.

    Slapp av og kos deg med noe godt. Håper Linus og du finner en løsning som dere begge blir lykkelige for.

    Alt godt ønsker jeg dere.

    Klem fra Astrid

    SvaraRadera