lördag 5 december 2009

Nu luktar det hemtrevligt här!

Har bakat i eftermiddag och i dag blev det kokkoshorn/giffel, de är så otroligt goda så dom måste ni prova.De är kall gästa (kall heva for dere som er norske)å de tar litt tid.
Här får ni receptet!

Kokkoshorn/gifflar

2 jäst/gjär
6 ss (ms) socker
blandes så gjären/jästen smälter
tillsett
4 dl kall mjölk/melk
8 dl mjöl/mel
400gr smör i biter ned i degen (bruk hushållsmaskin)
blanda allt gott
del degen i ca 8 biter. Kavla/kjevl ut var bit till en rund tunn/tynn deg/deig
skär den i 8 tårtbitar/kakebiter (håper dere forstår vad jag menar.

Fyllning
120 gr smör blandas gott med
4 dl kokkos
2 dl socker
lägg en teskjed fyllning på den bredaste biten av degen rulla i hop till en giffel/horn

låt jäsa/hev i 1-2 timmar
pensla med ägg och ha på pärl socker.
grädda/ stek i 220 gr ca 10 min
Lycka till!







Efter baket blev det mysigt kvälls fika!



Skulle bakat en saffrans kaka också men det får bli i morgon!

I kväll blir det actionfilm här i stugan,ska se Travoltas nya.
I morgon skal jag även börja sy på en nessesär/toalettveske som jag har fått beställning på, det ska vara med personligt motiv så det blir spännande och se hur det blir.
Ha en fin kväll alla gulliga bloggare och andra som tittar in här!

2 kommentarer:

  1. Herlig! Det er vel ingenting som lukter og smaker så godt som nybakt gjærbakst! Kos dere!

    Klem

    SvaraRadera
  2. Det der så veldig godt ut du!!
    Skulle ønske det fantes en lavkarbovariant ;-)

    Klem fra Norge!

    SvaraRadera