lördag 14 januari 2012

Hvorfor skal det väre så vanskelig?

Jeg har tidligere pratet om lavkarbo/LCHF på denne bloggen og jeg mener att lavkarbo kost er  den kosten som vi mår aller best av og spise. Så da spiser jeg vel bare lavkarbo, svaret er dessverre nei.  
Så hvorfor gjør jeg ikke det da? jo svaret er enkelt sukker beroende.

Denne gift som er så vanskelig og slutte med :-)
Men jeg gir meg ikke og jeg jobber med meg selv og en dag skall jeg väre kvitt dette beroende.

Som sukker beroende tenker man ikke så logisk alltid, man tror nesten att det aldri kommer bli noe "kos" mer i livet, med kos mener jeg kaker,potetgull og godterier om man spiser lavkarbo kost.
Men jeg vet jo att dette ikke er sant for det fins jo så utrolig mye gott og spise som er lavkarbo og som man ikke mår dårlig av ett att man har spist det.

 Ett av mine største problem med maten er att jeg ikke er sulten,kan gå mange timer uten mat og når jeg kommer på att jeg behøver spise så orker jeg ikke gjøre noe som er bra for meg uten jeg tar noe som er lett og gott (og som dere forstår ikke lavkarbo)

Så nå for det bli planlegging her i huset! Skal bruke denne helgen til og planlegge for to uker fram over så jeg ikke behøver stå trøtt og sulten og ikke orke  gjöre noe bra og spise.

Dette skal ikke bli noen lavkarbo blogg for det er det så mange andre som gör så mye bedre og som jeg kommer og lenke til på siden i bloggen. Men det kommer og bli litt innimellom om hvordan det går og litt tips og oppskrifter.

Her kommer en oppskrift på ett gott Lavkarbo knekkebröd:

125 gr nötter eller mandler (jag tokk mandler for det er mindre karbo i de)
3 dl solsikkefrö
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
2 ss fiberhusk  (fins og kjöpe i hylla med gluten fritt)
1 ts salt
5 dl vann

Mal nöttene bland i resten av ingrediensene la det svelle litt.
Fiberhusken gör att det blir tjukkere og mer saftigt.
Om deigen blir veldig tjukk ha i litt vann.
Trykk deigen ut på to bakeplater med bakepapir.

Stekes i 175 gr i ca 1 time men dere får se om det passer for deres ovn. Knekke bröden skal ha fin farge og være sprø når de er klare.
Lykke til og kos dere!


(oppskriften er fra boken Lavkarbo frukost og lunch, bilde fra google)

Nei nå skal jeg vaske hus, gå lang tur med lille fisen Lilja så det var allt for nå!
Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Kul att du kommit igång o skriva igen! Jag försöker också undvika socker men det är sååå svårt! Du har så rätt LCHF är en bra kost att hålla sig till även om jag måste vara noga med att få i mig mycket fibrer. Jag körde efter Skaldemans bok "GI 0 för kvinnor" under en period. Men han är stenhård o tillåter i princip inga konhydrater alls o då blir det svårt med fiberintabet. Det klarar inte min dåliga mage av. Så nu har jag köpt en LCHF bok av Lauritzon den passar mig bättre o kan rekomenders! Hoppas att du mår bra av att vara "Hemma" igen! Kram Mälle

    SvaraRadera