Italiensk bondomlett
till 4 pers
200 gr fullkorns pasta som du kokar halva tiden
fräs 300 gr kassler/hamburgerrygg
1 st purjolök /purre
250 gr broccoli
1 st paprika
och pastan i en gryta, lägg sedan allt i en ildfast form
vispa i hop 5 st ägg och 5 dl lättmjölk/skummet melk
tillsätt salt och peppar
Häll detta över allt i den ildfaste formen
45 min i 175 grader
Köttbullar i tomat sås med fullkorns ris 4 portioner
6 dl fullkornsris
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Så här gör du
- Koka riset en ligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla salladslökarna. Blanda färsen med ägg, ströbröd, salt, peppar och hälften av vitlöken. Forma färsen till valnötsstora bollar. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och stek köttbullarna hastigt, några åt gången, tills de är brynta runt om.
- Öppna tomatburken och klipp några klipp bland tomaterna med en sax. Häll över innehållet i tomatburken och tillsätt resten av vitlöken. Rör om och stek försiktigt på svag värme några minuter.
- Tillsätt buljongen och sojan. Sjud 10 minuter och vänd köttbullarna några gånger under tiden. Smaka av såsen. Lägg köttbullarna med såsen på ett varmt fat och strö över skivad salladslök.
- Servera med riset.
Kött soppa till 4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Så här gör du
- Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta. Slå på vatten så att det väl täcker köttet. Salta och koka upp. Skumma väl och sänk värmen. Tillsätt kryddorna, lagerbladet och buljongtärningen och koka 20 minuter.
- Lägg sedan i de skalade och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten. Koka tills köttet är mört. Servera med hackad persilja.
Kotlett med Ratatouille
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Så här gör du
- Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka vitlöken.
- Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna, lagerblad och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
- Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.
- Koka bulguren enl. anvisningar på paketet.
- Stek fläskkotletterna i grillpanna, och servera med ratatouillen och bulgur.
Kotletter med amerikansk grillsås (super gott)
Stek kotletterna med salt och peppar 1 kotlett pr pers
Grillsås til 4 pers
|
|
|
|
|
|
Server med qinoa eller bulgur.
Det var några förslag under kommer länkar till sidor där det finns massor med recept.
http://www.recepten.se/kategori/gi_recept.html
http://www.tasteline.com
http://www.lavkarbo.no/
Ja det var några, det kommer nog flera senare!
Kom i håg att det är viktig att äta alla målen (inte så lätt alltid)
Frukost
Mellanmål
Lunch
Mellanmål
Middag
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar