söndag 16 maj 2010

Veckan som gick!

Ja ni undrar nog om jag har lagt av med att blogga, men det har jag ju inte. Det har bara inte varit så jätte mycket att blogga om när man har varit sjuk. Gissa om jag är trött på att vara hemma, längtar efter att jobba i morgon.

Jag kan meddela att i går var jag och älsklingen i Linköping og köpte kläder till bröllopet , och ja det kommer att bli brudklänning.Jag hittade en som var precis som jag har velat ha och den satt som om den var sytt för mig. Ni får tyvärr inte se den för efter bröllopet, men det är ju bara 5 veckor kvar så ni får smörja er med tålamod.
Älsklingen hittade också kläder och kommer att bli så stilig så! Vi är jätte nöjda både två :o)

Jag har även lärt Mickes 17 åriga son att brygga kaffe, han har börjat dricka kaffe och i bland vill han jo brygga själv, men jag kunde inte annat än att skratta åt honom för han tyckte att det tog så lång tid. Han som var ledig och inte hade något mer att göra än att äta frukost, ja dagens ungdom de är vana att alt går så fort. Tänk förr i tiden då man fick mala bönorna i en kaffe kvarn innan man kokte det,det är frågan om dagens ungdom hade drucket kaffe om de hade fått göra det?

I morgon är det 17 mai! Jag har inte firat det så mycket dom senaste åren men jag må ju säga att jag gärna skulle varit i Norge i morgon. Jag får i allafall ta fram min norska flagga som jag fick av svärfar för några år sedan också blir det glass fest när jag kommer hem från jobbet. Ingen 17 mai utan glass i allafall.
Jag har varit runt på lite bloggar och sätt att många har lagt ut bilder på sina bunader och jag vill jo inte vara sämre så ni får en bild av en bild (endast jag hittade) som är ca 18 år gammal.

Jag har en östtelemarks bunad och den är sytt och broderat av min käre mor till min konfirmation.

Till sist vill jeg önske alle mine landsmen og kvinner en fantastisk fin 17 mai!

HURRA HURRA!

6 kommentarer:

 1. hei Rachel.
  godt å se deg igjen,håper du er bra nå,en blir så sliten av å være syk,
  såå flott at du har fått brudeklær nå,å til mannen å,gleder meg til å se bildene av dere.
  tenk 5uker går fort,såå koselig det blir-
  ja 17mai er i morra,nydelig bunad du har,skulle gjerne hatt en jeg å,men de er så dyre,vi får se etterhvert.kan jo ha øst telemark jeg å..skiens jente vettu..
  har bakt kaker å fått ordnet til 17mai,spise middag ute,å kake å kaffe her med familien,
  men vi sitter her uten vann,fikk vannlekarse på fredag,å ingen rørlegger kunne komme,i går toppet det seg mer,så bøtter å spann holdt ikke unna,så vi måtte skru av hovedvann kranen..
  så her sitter vi,men det skal vel bli en råd,rørlegger kommer ikke før tirsdag,men men..
  ønsker deg en fin jobbe dag å 17mai.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 2. Hei, gleder meg til å se brudestasen, så spennende da. Her er det nydelig i dag med 2o varmegrader, tenk om vi får det i morgen også.. I dag her jeg strøket 5 skjorter, derav 4 bunadsskjorter puh... ha e n fin 17 mai, selvom du jobber ....stor klem fra meg

  SvaraRadera
 3. Håper du snart er tilbake i god, gammel form.

  Så festlig at du vil flagge 17.mai. Her har vi nok en virkelig Norgesvenn.

  Klem

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bunad. Jag hade en pikebunad när jag var barn, som min mormor sytt.

  Hoppas du får en fin vecka.

  SvaraRadera
 5. Hei. Så vakker bunad du har.

  Ønsker deg en strålende 17-mai...Eller er du i Sverige kanskje... jaja, der er det vel ikke det samme.

  Klem Ann<3

  SvaraRadera
 6. Ønsker deg god bedring! Gleder meg til å se deg i brudekjolen. Bunaden var utrolig fin. Enn at det finnes så mange vakre og forskjellige bunader :)

  SvaraRadera