måndag 31 maj 2010

Diggelo Digelei!

Ja den låten spelas på radio norge just nu så det fick bli min titel på inlägget :o)
Sitter och myser med en kopp te,har helt fått sluta med kaffe för jag har fortfarande jätte ont i min mage och ser ut som om det skal bli tillökning i familjen så nu blir det nog gastroskopi tyvärr, men jag vill jo veta vad som är fel. Ja ja över till något trevligt.

Mina underbara barn hade köpt jätte fina blommor till mig i går på mors dag och så fick jag ett hemma gjort fint kort. Blev så glad! Älsklingarna ni är best!














När Ida var hemma en tur i går provade hon min bunad och den passade henne perfekt, hon skal kanske ha den på bröllopet nu när jag skal ha brudklänning. Här är hon utan söljer och med Mickes treskor ;o)



















Har jobbat helg och i kväll är det dags igen, jag är nu klar med inskolning och står nu på egna ben så gott det går. Jag tycker det är jätte roligt men mycket att lära sig.
Vet ni i morgon är det första juni  och här blåser det kallt och känns inte som någon sommar alls tycker jag.
Men jag hoppas ni som läser har sommar hos er i allafall. Ha en toppen fin dag!

torsdag 27 maj 2010

Tjej dag!

Ja i dag skal jag och min kompis Carina till Vestervik och det blir en riktig tjej dag. Först ska jag till ortoptisten så det är jo inte så spännande men det går fort. Sedan blir det en runda på stan och då skal det inhandlas saker jag behöver till bröllopet  :o)  som jag behöver. Sedan blir det middag ute och så avslutar vi med att gå på premiären av den nya "Sex and the city " filmen. Gissa om jag ser fram i mot denna eftermiddagen!


Hoppas ni alle får en toppen dag! Kram

måndag 24 maj 2010

Stolt mamma!

Ja jag är en stolt mamma i dag, för i går tog min Ida dykarcertifikat, Grattis gumman!
Jag måste dok medge att detta med dykning är lite otäckt tycker jag men jag är säker på att det är jätte spännande. Här kommer ett par bilder (mest för mormors skuld)












































































Önskar alla en jätte fin dag, själv ska jag jobba kväll, men det blir bara kul!

lördag 22 maj 2010

Nu är den här!

Ja värmen alltså! I dag är det tredje dagen med riktig varmt väder här. Dom två första dagarna jobbade jag, men i dag har jag och Micke varit duktiga och skurat altanen inför sommar och bröllop.
Här ser ni Micke i aktion!













Så Underbart det är med sol och varme. Linus har badat i dammen 2 gånger (fast mamma inte tyckte det var en super ide) Resten av dagen blir det nog och ta tag i lite här inne för det finns ju alltid massor att göra. Jag har även planer på att försöka fixa till bloggen lite, vi får se vad jag hinner :o)

Till sist en liten sol hälsning till er alla!

tisdag 18 maj 2010

Var är varmen?

ja inte är den här i Gullringen i allafall. Tycker den skal komma snart så jag kan göra fint på altanen och ta ut dynorna så vi kan sitta där lite.
Jag har fått några frågor om vad vi önskar oss i bröllops present och jag har inte haft några förslag ( gåvor behövs inte, det viktigaste är jo att vi får en fin dag) men en ting skulle jag väldig gärna vilja ha och det är ett Magnolia träd. De är så vackre!


















Tänk att ha ett träd med såna vackra blommor i trädgården!

17 mai blev inte firat här hos oss i går. Jag var hemma från jobbet 17.30 så det blev bara lite glass framför tv i går kväll. Men vi får hoppas vi kan komma oss av sted till Norge nästa år och fira lite där.

Just nu regnar som om himlen var öppen ute och hade det inte varit för att björkarna är gröna och fina så hade jag trott det var höst...suck!
Tur jag skal jobba i kväll och slipper vara ute i eländet.
Hoppas solen skiner på er som läser min blogg i allafall! Kram till er!

söndag 16 maj 2010

Veckan som gick!

Ja ni undrar nog om jag har lagt av med att blogga, men det har jag ju inte. Det har bara inte varit så jätte mycket att blogga om när man har varit sjuk. Gissa om jag är trött på att vara hemma, längtar efter att jobba i morgon.

Jag kan meddela att i går var jag och älsklingen i Linköping og köpte kläder till bröllopet , och ja det kommer att bli brudklänning.Jag hittade en som var precis som jag har velat ha och den satt som om den var sytt för mig. Ni får tyvärr inte se den för efter bröllopet, men det är ju bara 5 veckor kvar så ni får smörja er med tålamod.
Älsklingen hittade också kläder och kommer att bli så stilig så! Vi är jätte nöjda både två :o)

Jag har även lärt Mickes 17 åriga son att brygga kaffe, han har börjat dricka kaffe och i bland vill han jo brygga själv, men jag kunde inte annat än att skratta åt honom för han tyckte att det tog så lång tid. Han som var ledig och inte hade något mer att göra än att äta frukost, ja dagens ungdom de är vana att alt går så fort. Tänk förr i tiden då man fick mala bönorna i en kaffe kvarn innan man kokte det,det är frågan om dagens ungdom hade drucket kaffe om de hade fått göra det?

I morgon är det 17 mai! Jag har inte firat det så mycket dom senaste åren men jag må ju säga att jag gärna skulle varit i Norge i morgon. Jag får i allafall ta fram min norska flagga som jag fick av svärfar för några år sedan också blir det glass fest när jag kommer hem från jobbet. Ingen 17 mai utan glass i allafall.
Jag har varit runt på lite bloggar och sätt att många har lagt ut bilder på sina bunader och jag vill jo inte vara sämre så ni får en bild av en bild (endast jag hittade) som är ca 18 år gammal.





































Jag har en östtelemarks bunad och den är sytt och broderat av min käre mor till min konfirmation.

Till sist vill jeg önske alle mine landsmen og kvinner en fantastisk fin 17 mai!

HURRA HURRA!

tisdag 11 maj 2010

Solig tisdag :o)

I dag har vi en härlig solig dag här.Jag har haft besök av min kompis Carina och vi har suttit ute i solen och fikat, jätte mysigt.Vi har pratat mycket bröllop och har funderat på min brudbukett (det blir carina som troligen kommer att göra den) och du Ellen vi har blivet väldig inspirerad av din fine bukett håper det er greit ;o)
Har också bestämt hur vi skal dekorera bordet till middagen.






















Denna bukett är nydelig men det er inte så min blir, ville bara visa den. Man hittar många fina när man titta runt.

Jag är som ni förstår ledig i dag och det är gott för jag är fortfarande inte helt på topp. Men i morgon kväll blir det jobb och det ser jag fram i mot!
På sy fronten händer det inget just nu, men det kommer nog snart i gång igen.

Nu ska jag ge mig ut i solen igen så ni får ha det så fint! Kram kram

lördag 8 maj 2010

Vad gör man?

Ja vad gör man när man sitter här hemma och snufsar och snyter sig hela tiden och inte kan jobba. Jo jag har varit duktig och suttit och gjord meny för två veckor fram över så jag kan komma i gång med min LCHF mat igen. Har haft paus en tid och känner att nu är det dags att ta tag. Vikten har under den tiden stått still med undantag av dom 2 obligatoriska kilona man går upp direkt då man får mer vatten i kroppen. 

































 Nusse kan konsten att slappna av!

Om en stund ska jag sätta mig och pyssla lite med bordsplaserings korten till bröllopet, kul!
våra ringar har kommer och dom ser ut så här (inte så bra bild men ni får en hum om hur dom er)













På lördag ska vi i väg och hitta kläder till brudgummen :o)
Ja det var en liten rapport från snufsiga mig! Kram på er!

torsdag 6 maj 2010

Stakkar mig :-(

Ja så var det min tur att bli förkyld och jag känner mig just nu ganska hängig. Det började i går med att jag fick jätte ont i halsen och nu snyter jag mig hela tiden och är inte pigg. Tur att jag hade ledigt i dag och att jag inte börjar för kl 13.30 i morgon, hoppas jag är piggare då för jag skal jobba hela helgen.

Så mina vänner det blir inte mer en så här tyvärr, kram kram.


tisdag 4 maj 2010

Snart blir det jobb :o)

Det känns som det är måndag i dag,men det blir ofta så när man är ledig måndag.Men i kväll blir det jobb igen och det skal bli spännande och se vad som händer i kväll och vilken sorts patienter vi har.Har inte jobbat sedan torsdag och på den tiden händer mycket.
Jag jobbar kväll i morgon också och innan jag ska åka i morgon ska jag baka något och ta med. Vi skal flytta hela avd ned en våning nästa vecka och i morgon ska vi ha kakbufe och flytt fika med rehab avdelningen som vi delar korridor med nu. Vi får se vad jag bakar men rapport kommer nog skal ni se.

I söndags var jag och hemtade Ida när hon hade varit på naturridnings helg med skolan på den underbara gården hon var hade dom Gute får som hade lam och de var ju så söta att jag var tvungen att ta ett kort på dom.


Om jag någon gång vinner mycket pengar så köper jag mig en liten gård och där skal jag ha får och så skal jag ha hönor. Men i och med att jag aldrig spelar på något så blir det nog bara med drömmen. Men drömma kan man jo göra, det kostar jo inget!
Ha nu en underbar dag och Greta dine saker er klare så jeg hör av med snart.Kram kram!

måndag 3 maj 2010

Varm smörgåstårta!

Ja här kommer äntligen receptet.
(jeg vet ikke om det finns dette brödet i norge, men om det gör det så må dere bare pröve denne.)

Ta två halvor hönökaka (polarbröd) och lägg i hop på en bakplåt (se bild under)


Stek sedan i en stek panna
1 packet bacon
1 bit purjolök (purre)
1 burk campinjoner (burk = box)

blanda sedan i 1 burk creme fraiche och lägg röran på brödet (se bild under)


På detta lägger du 2 nya bröd halvor och på toppen lägger du
ost
skivade tomater
citronpeppar


Så inn i ugnen i 200 gr i 10 minuter.
Detta är jätte gott och denna räckte till 3 mycket hungriga vuxna, så gör flera om ni är fler än 3.

Jag har haft en jätte mysig helg med familjen, ida var hemma en tur och det var så mysigt.
Ha en super fin kväll alla ni som läser! Kram kram.